Förskola Ekan

Ekan är en Waldorfinspirerad förskola, centralt belägen i Kalmar Waldorfskolans lokaler, nära till natur och hav. Grupperna på Ekan är små och vi strävar efter att skapa en så hemlik miljö som möjligt. Barnen är indelade i tre åldersrelaterade grupper.

1-2 åringar – ”Sävsångaren”
3 åringar – ”Skattmåsen”
4-5 åringar – ”Häger”
Ekan är en fristående förskola som är en del av Stiftelsen Kalmar Waldorfskola. Vi lägger mycket tid på vardagliga/sociala ”sysslor”, som på- och avklädning, tvätta sig, städa, duka, äta och leka, samt att upptäcka världen utomhus. Små barn är bra på att härma och vi pedagoger behöver vara aktiva förebilder i alla de sysslor vi utför tillsammans med barn. De yngre barnen har fullt upp med talet, gången och att upptäcka världen utanför hemmet. I en lugn och harmonisk miljö finns alla möjligheter att utveckla detta.

forskolan-ekan